skip to Main Content
Almelo, Adastraat 1 0546 - 82 25 55 Nijverdal, Maximastraat 4 0548 – 85 50 00

Geen executieveilingen van woningen tijdens coronacrisis

Ten einde onrust en onveilige situaties te voorkomen hebben minister van Veldhoven voor Milieu en Wonen, de hypotheekverstrekkers en diverse – zogenoemde – woonpartijen afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat huiseigenaren niet op straat komen te staan ten tijde van de coronacrisis.

Die woonpartijen zijn de Nederlandse Vereniging van Banken, het Verbond van Verzekeraars, Nationale Hypotheekgarantie en Vereniging Eigen Huis. De afspraak houdt in dat men geen executieveilingen start tijdens de coronacrisis.

Een en ander heeft tot doel middels die nieuwe maatregelen te zorgen dat zo min mogelijk mensen op korte termijn in de financiële problemen komen. Toch kan het zo zijn dat sommige huiseigenaren de hypotheeklasten van hun woning niet meer op kunnen brengen.

In plaats van het op straat zetten van de mensen en het opstarten van de executieveilingen, zullen, zo is de afspraak, hypotheekverstrekkers met de niet-betalende huiseigenaren naar oplossingen zoeken en zullen zij voorts in deze periode niet overgaan tot gedwongen verkopen van woningen. In dat geval kijken hypotheekverstrekkers dus met de huiseigenaar naar een passende oplossing zoals het uitstellen van betaling van de hypotheeklasten.

Ook hebben minister van Veldhoven voor Milieu en Wonen, de hypotheekverstrekkers en diverse – zogenoemde – woonpartijen afspraken gemaakt om ten minste tot 1 juli 2020 niet over te gaan tot gedwongen verkopen van woningen. Er gelden hiervoor wel een aantal uitzonderingen. Bijvoorbeeld indien sprake is van criminele activiteiten zoals fraude, wietteelt en/of het onderhouden van een drugslab.

Terug naar nieuws