Nieuwe regels over afsluitkosten hypotheken


Nieuwe regels over afsluitkosten hypotheken
Sinds 1 januari 2013 zijn de nieuwe regels over afsluitkosten van hypotheken van toepassing. Het is de banken/geldverstrekkers nu verboden om de klant afsluitprovisie in rekening te brengen. Dit was altijd 1% van het geleende bedrag. In reactie hierop hebben de hypotheekverstrekkers allen een hypotheekadviestak opgezet en wordt er een vast bedrag aan advieskosten in rekening gebracht.

Voor starters op de woningmarkt is er vooral de 100% annuïteitenlening die in 30 jaar wordt afgelost. Doordat de hypotheekadviseurs tegenwoordig geen provisie meer ontvangen van de geldverstrekkers zijn zij onafhankelijk geworden. De provisie van de geldverstrekker is vervangen door het aan u in rekening brengen van advieskosten. Het systeem bestaat nog maar kort.

Als notariskantoor hebben wij contacten met vele hypotheekverstrekkers en hypotheekadviseurs. Zij bieden goede kwaliteit van dienstverlening. Wilt u meer weten, neem dan gerust eens contact met ons op. . Het is onze wettelijke taak om de belangen van alle bij een transactie betrokken partijen zo goed als mogelijk te dienen

Ter Braak Willems is een notariskantoor dat met u meedenkt. Wij adviseren u over uw juridische vraagstukken.